Vuelta Dag 1 – 5/9 – Dax naar Lurbe St. Christau – 102km

Na een heftige en door tolwegen, benzine en flitspalen zeer dure heenreis zijn we uiteindelijk in Dax beland. De reis duurde van 14.30 uur ’s middags tot 2.00 op de camping in Dax. De nachtrust was verder belabberd, maar rond een uur of 10.30 zaten we dan toch op de fiets.

Het weer was vandaag prachtig. Zo ook de route. Veel groen, prachtige uitzichten en al snel zagen we in de verte de Pyreneeen opdoemen. De temperatuur was in de ochtend heerlijk, maar na de middag steeg het kwik al snel naar een graadje of 34. Echt niet tegenop te drinken. Litters water verslonden, maar 0x een plasstop in hoeven lassen. De aanlooproute waarbij we dachten even warm te fietsen naar de grotere bergen was toch ook pittiger dan we dachten. Al met al dus een redelijk zware opwarmdag.

Nadat we de stad Oloron gepasseerd waren hadden we het idee om een camping op te zoeken in Lurbe St. Cristau. Daar aangekomen vroegen we aan een vriendelijke Fransman waar de camping was. Helaas… “Pas de camping”. We werden binnen uitgenodigd voor een verse dosis water in de bidons, een kopje koffie en overheerlijke koeken die de vrouw van de beste man had gebakken. De man had verderop een stuk weiland en daar mochten we wel op staan. De volgende camping was 15 km verder tegen de berg op en daar hadden we geen zin in. De eerste nacht wildcamperen was dus alweer een feit. Veel eten hadden we helaas niet bij ons. In de laatste winkel (combinatie van bakker, slager en een paar losse dingen) in Oloron had Thijs een soort oliebollenbrood, pastakorrels en pompoen gehaald. Na een klein stukje oliebollenbrood, waarbij we vermoeden dat deze 36 weken geleden rond de jaarwisseling bereid is, gingen we maar snel aan de hoofdmaaltijd beginnen. Droge pastakorrels gemengd met stukken pompoen. Beetje karig, maar we hadden onze voedingsstoffer in ieder geval weer naar binnen zullen we maar zeggen. De afwas deden we maar met een stuk WC papier, dus lekker snel klaar. Komt de dag erna wel weer.

Moe en voldaan gingen we na deze mooie dag vervolgens vrij snel weer naar bed.

Statistieken: 102 km, 5.24 uur, AVG 18.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.