Dag 2 – 6/9 – Lurbe St. Christau naar Jacca – 80km

Na een paar kleine buitjes ’s nachts was het gelukkig weer droog toen we de tent uitkwamen. Er stond ons weer wat moois te wachten vandaag. De Col de Somport over naar Spanje. Thijs dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, want die bleef het steevast de Col de Comfort noemen. Al met al was het toch een stevige en vooral lange klim van 48km met stijdgingspercentages tot 9% . In de touretappes die er wel eens over zijn gegaan een klim van de eerste categorie. Het begin ging erg voorspoedig. De zon zat nog lekker achter de bergen en de temperatuur was ergens begin twintig. Na een uur of twee reden we echter alweer in de volle zon en was het al snel erg warm. Tien minuten later reden we ineens uit het niets in de stromende regen. De omgeving tijdens de klim was wel erg mooi. Het grootste gedeelte was echter langs een drukke weg waar veel vrachtwagens reden. Uiteindelijk kwamen we dan toch boven aan de Col de Somport, waar het bovenop nog aardig waaide.

Vervolgens kon de afdaling ingezet worden naar Jacca. Het begin ging vooral erg snel naar beneden. Het mooie landschap werd helaas wel afgewisseld met afzichtelijke gebouwen van de wintersportindustrie. Rond een uur of 16.00 kwamen we in Jacca aan waar we na een steile klim naar de camping boven op een hoogvlakte staan met prachtig uitzicht rondom. Na twee heerlijke maaltijden van mexicanrijst of zoiets en vervolgens (de honger was nog geklopt) de restanten van de pastaballetjes van de dag ervoor aangevuld met tomatenpure, olijven en sardientjes. Konden we lekker in de tent uitbuiken.

De storm is her wel losgebarsten. Morgen en vannacht wordt het waarschijnlijk noodweer. We zullen het allemaal wel weer zien. Nu lekker maar weer proberen te slapen in een klapperende tent.

One thought to “Dag 2 – 6/9 – Lurbe St. Christau naar Jacca – 80km”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.