De groene weg – Dag Duo

Met enige opstartproblemen zat ik na het opstaan om 7 uur toch om 7.30 uur op de fiets. Mooie tijd dacht ik. De planning was om ongeveer 126km te rijden naar Bettembourg waar we vorig jaar op een enorme oplichters camping hadden gestaan. En… als je je 1x hebt laten oplichten, waarom dan niet gewoon nog een keer om de mooie herinnering op te halen. Al snel reed ik Luxemburg binnen. Het was vandaag ideaal fietsweer. Af en toe wel wat druppels, maar over het algemeen zeer tot uiterst droog en af en toe een paar zonnestralen. Rond 9.30 uur in Wiltz waar een bakker naast een cafe zat, dus een cafe sans lait et sucre in het cafe en bij de bakker twee drollen, een appelpunt en nog een ding wat er erg machtig uit zag. Dit gezellig opgegeten in het gezelschap van wat Wiltzlocals die al goed aan het afpilsen waren. Mooie tijd en zo te zien waren ze al even bezig. Na Wiltz was het redelijk zwaar. Flink wat klimwerk en de route was niet altijd even duidelijk. Gelukkig kende ik de weg al redelijk, dus dat bespaarde weer een hoop ergernis. Vooral de doorkruising van de stad Luxemburg zag ik tegen op, maar dat viel allemaal gelukkig mee. Om 15.30 uur was ik al bij de plaats van bestemming, maar helaas… Ik kon me niet laten oplichten aangezien de oplichters met de noorderzon waren vertrokken. De volgende camping zat al in Frankrijk, dus nog even een stukje door rijden. Bij de Moezel besloot ik een stuk af te snijden, maar ik zat verkeerd op de kaart te kijken. Dat betekende weer een bonus van 12km. Goed bezig. Uiteindelijk om 17.30 uur op de camping in Volstroff. Vandaag 166km gereden, 20,9km gemiddeld, 16 graden gemiddeld (11 bij de start tot 23 in Frankrijk),  1380 hoogtemeters, en precies 10.01 uur onderweg. De teller staat nu op 302km na twee dagen bikkelen. De kracht in de beentjes stijgt zo erg dat ik vanmiddag even om moest kijken in een klim of ik mijn karretje niet ergens had laten staan. Hij hing er nog steeds. Na een hele dag van droogte lig ik nu lekker in de tent te tikken en tikt het ook hard op de tent. Gelukkig, want er staan 40 luidruchtige motorrijders naast me en die zijn nu een stuk stiller. Misschien nu toch nog een goede nachtrust…

4 gedachten over “De groene weg – Dag Duo”

  1. Hey Richard!

    Ontzettend goed van je allemaal. Wat een topdag vandaag! Hoop dat je de vaart er lekker in blijft houden en dat het droog blijft. Zet ‘m op he, we houden je zeker in de gaten!

    Groetjes,
    Nas

  2. Hé Rich, wel op tijd terug zijn voor de feestweek hè! Beetje slap trouwens dat je niet vanaf je thuisbasis Heemskerk fietst, dus je maakt je er een beetje makkelijk vanaf. Je weet het gelukkig te brengen alsof het zwaar is, dus ik vergeef het je. Komen er ook nog foto’s?
    Die ervaring met een fiets op de roltrap heb ik ook eens gehad dat we naar Nijmegen gingen ivm de 4daagse. Probeer ook nooit met een fiets met zware tassen een roltrap te bedwingen, want ook dan donder je naar beneden…

  3. Hi Gerrut,

    Zo te lezen gaat alles goed, lekker hoor……..
    Alles bij je, niets vergeten of moeten wij nog iets meenemen………..
    We spreken elkaar volgende week zaterdag!

    Ciao
    Lau

  4. He Jochie,

    Begon mij al zorgen te maken toen je niet reageerde op m’n sms. Zo te lezen gaat het gelukkig goed met je, wel om je heen blijven kijken tijdens het rijden!!!!

    Groet,
    Ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.