Dag 7 Tianeti naar Lagodechi

Wanneer we wakker worden regent het buiten. De voorspellingen waren al niet best. Meer naar het oosten toe moet het langzamerhand beter worden qua weer. We moeten tot 8 uur wachten met vertrek. Vanaf dat moment is de supermarkt onder het hotel pas open en daar staan onze fietsen veilig binnen geparkeerd.

Wanneer we vertrekken is het gelukkig droog. We beginnen op asfalt, maar al snel wordt de weg erg slecht. We hebben zelfs een extreme afdaling die op een mountainbike al pittig zou zijn. De eerste 20 km leggen we in anderhalf uur af.

In een dorpje denken we over een andere weg tijdens een ontbijt met een runderstoofpot. Heerlijk! We besluiten gewoon door te rijden over de geplande weg. Gelukkig maar, want na de lunch krijgen we prima asfalt met lange rechte wegen langs de bergen met niet al te veel hoogteverschillen.

Het wordt steeds beter weer en warmer. We zijn dan ook blij wanneer een paar meloenboeren, die langs de weg staan te verkopen, een meloen met ons delen.

In Lagodechi vinden we een mooi hotel tegenover een park waar we lekker een waaieretappe van de Tour kijken die door Wout van Aert wordt gewonnen. ’s Avonds eten we in ons hotel en bestellen we de halve menukaart om van alle Georgische gerechten te kunnen genieten op onze laatste avond in GeorgiĆ«. De serveerster ligt helemaal in een deuk bij de bestelling, maar we eten vrijwel alles op. Met rond gevulde magen krijgen we ook nog een paar stukken meloen toe. Daarna gaan we lekker vroeg naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.