Dag 3 Karasu – Gunesi

We hadden al verzonnen om direct na het krieken van de dag in te pakken en eerst eens een stuk te fietsen. Met een nog laag staande zon in ons gezicht rijden we eerst 10 km voor we aan de kust aan ons ontbijt beginnen. Met een goed gevulde maag vervolgen we onze weg. De vlakke weg langs de kust maakt een lus door de bergen met een paar klimmetjes van tussen de 16 en 18%. Best pittig met je volle bepakking! Na de klim wacht Richard even langs de weg en een man en vrouw die buiten onder een afdakje voor het huis zitten nodigen ons uit Tsaj te komen drinken. Die uitnodiging slaan we niet af en voor we het weten staat er vers gebakken brood met gesmolten kaas, tomaten, brood, kaas en zelfgemaakte dadels op tafel. Fantastisch. Ongelofelijk aardige mensen en na een half uur vervolgen we onze weg met een grote gevulde pot zoete dadels. Onbetaalbaar! Na het geslinger door de bergen komen we weer bij een bredere snelweg langs de kust. Even later zien we een lange tunnel voor ons. Wanneer we de tunnel inrijden gaat er een alarm af en horen we door de speakers iemand iets roepen met ‘biesieklekktie’. Dat zal wel een bericht voor ons zijn dat we de tunnel niet inmogen. J De tegengestelde richting gaat niet door de tunnel, dus vervolgen we daar onze weg over de vluchtstrook.

IMAG0185

 

In Eregli houden we onze middagbreak en komen we een Duitser tegen met de fiets. Hij is drie maanden geleden vertrokken en hoopt eind volgend jaar in Japan te zijn. Na de middagbreak duiken we meer de bergen in naar het binnenland. Vlak voor onze overnachtingsplaats komen we in een dorpje waar we van een Turkse Duitser, die voor het slachtfeest en zijn moeder hier zijn vakantie viert, een lekker koud drankje en een paar tsajtjes. Een half uurtje later krijgen we van de man twee halve liters Efes mee voor bij onze kampeerplaats. Hij waarschuwt ons nog wel voor de wilde zwijnen in het bos.

Een paar kilometer verder vinden we langs een rivier een prachtige wildkampeerspot waar we ons goed kunnen opfrissen. Thijs maakt een fantastische salade met dadels als geheim ingredient. Aangevuld met een zak chips, brood en de Efes zien we het al snel donder worden en kruipen we op tijd de tent in.

IMAG0192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.