De groene weg – Dag SinQ

Koe loe yuk! (De Chinees begin ik al te missen) We zijn alweer bij dag 5 beland. Na de slechtste nachtrust van het jaar vanmorgen begonnen aan (tot dusver) de zwaarste dag van het jaar. De uitlopers van de Jura stonden op het programma. Bij vertrek om 7 uur was de temperatuur al goed. Het ging erg goed met de kilometers vandaag. Na 5 uur zaten er 98km op en dat met ongeloveloos veel hoogtemeters. ’s Middags in de Jura genoten van een heerlijke spagetti bolagnese. Daarna de zonne-mp3-bril opgezet voor de broodnodige arbeidsvitaminen. Het ging daarna erg hard, maar de spagetti was ook weer snel verbrand. In de Jura zijn we vorig jaar afgeslagen naar Zwitserland. Nu blijkt dat dat erg jammer was, want vandaag was toch wel het mooiste gedeelte van de route tot dusver. Prachtige langgerekte zonnebloemvelden, schitterende bergmeren en vele (Henk) wijngaarden. De klimmetjes vandaag waren wel ongekend zwaar op deze fiets. Een racefietser die vandaag een stukje met me mee reed bergop stond alweer vol verbazing te kijken waarom ik maar twee bladen voor had. Ik dacht: Drie is voor losers. 😉 Maar ik zei dat het inderdaad wel ‘zimlich schwer’ was. Als je dan een klim van 4km hebt is het wel even afzien met 30+ graden. Het eind van de middag ging het meer bergaf en uiteindelijk na ruim 10 uur koers de eindbestemming behaald in… Geen idee hoe het hier heet eigenlijk. Nu lekker op het terras van de camping een beetje bij aan het komen van de trip en de warme dag met een aantal Kronenbourgjes. Even de statistieken: 10.05 uur onderweg, Hartslag: 120 gemiddeld 158 max ( vreemd genoeg zat de maximale hartslag vaak leek het wel rond de 130, alleen na de nodige voeding was er weer wat brandstof om de hartslag wat meer omhoog te krijgen) 197.1km afgelegd, 22.4 gemiddeld 49.3 max., 15 tot 33 graden, 1580 hoogtemeters. Totaal nu dus 825km op de teller. Toch redelijk netjes na 5 dagen denk ik voor de gemiddelde Nederlander.

Eneh… SMSjes op mijn standaard nummer komen niet aan helaas. Het lijkt erop dat dit mankementen vertoont in het buitenland. Verder bedankt allemaal voor de reacties. Onno, IJsbrecht en Sjaan heb ik gelukkig nog niet gezien, maar daar weet ik ook wel raad mee mocht het zover komen. Ik verwacht in ieder geval toch wel voor de feestweek weer terug te zijn. Als Heemskerker (al telt de Broekpolder waarschijnlijk niet helemaal mee) moet ik toch dit jaar zeker van de partij zijn. Foto’s is een beetje lastig aangezien dit met m’n dongel van KPN voor op de kempif redelijk prijzig gaat worden. Wachten dus op een mooie camping met WiFi.

3 gedachten over “De groene weg – Dag SinQ”

  1. Hey Vis,

    Je gaat wel erg snel richting je eindbestemming, misschien mag je een stukje mee trappen van The Boss tijdens de beklimming. Mans gezicht trouwens met je fietskarretje de Mont Ventoux op. Ik zal de Boss wel ff een sms sturen en een klein visje opgooien.

    Veel succes met de laatste paar kilometertjes 🙂

    Groet,
    Stok

  2. Hi Dirkje,

    Fijn te horen dat je reis zo voorspoedig verloopt, maar toch ff een opmerking. In plaats van extra kilometers te gaan maken omdat je dreigt vroeger te arriveren dan gepland lijkt het mij beter jezelf bij een zwembad te settelen en daar onder het genot van een koude klets de franse dames van dichtbij te bekijken.
    PS kijk uit morgen is het Zwarte Zaterdag!!!!

    Toutes les jours de Jean-Pipe.
    Fritske

  3. Hé Rich!

    Hoeveel Spaghetti Bolognese heb je inmiddels op? Ik sluit me aan bij de vorige reactie. Zelfs bij de Tour hebben ze af en toe een rustdag. Ik zou met het mooie weer een keer een dag bij de middelandse zee gaan zitten. Je hoeft hier iig niet te zijn nu, het weer is niet ‘je van’ en zeker ook niet ‘het’.

    Zet em op! En geniet er vooral van.

    X
    Mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.