De laatste loodjes… – wo 1 okt

Onze rustdag twee dagen geleden was erg relax. De hele dag onszelf vol gepropt met zoete bende en met onze dikke buiken op het strand gezeten.

Het was nog twee uurtjes fietsen naar de Turkse grens. Het eerste gedeelte kwamen we na onze rustdag maar moeilijk op gang en we besloten dat het direct onze eerste en laatste rustdag was. 😉

Bij de Turkse grens kreeg Richard op het stuk ‘niemandsland’ net weer een lekke voorband (de derde), waardoor we het met een paar militairen aan de stok kregen. We kregen tijdens het plakken naar ons hoofd dat we ‘illegal’ bezig waren. Toen er net genoeg lucht in de band zat maar weer snal op de fiets gesprongen aangezien er steeds meer militairen in staat van paraatheid werden gebracht. Levensgevaarlijk die KettingKrakers… Ook Thijs kreeg een opmerking naar zijn hoofd met politie erin toen hij op een vrachtwagenweegschaal zijn fiets met aanhanger wilde wegen. Zonder kleerscheuren zijn we gelukkig het land in gekomen.

Na 120km zijn we met nog 190km naar Istanbul te gaan in een stad blijven slapen waar me de naam even van is ontschoten. Geen campings in de buurt, dus het werd weer een armzalig  en goedkoop hotelletje. Na een wandeling door de stad leek het alsof er een feest op het punt van losbarsten stond. Het was de eerste avond van het Suikerfeest. De avond hebben we gezellig in een cafe doorgebracht, maar toch weer vroeg naar bed aangezien er de volgende dag weer vroeg gewerkt moest worden.

Vandaag (woensdag 1 oktober) zijn we tot 60km van onze eindbestemming genaderd. Ik raffel overigens alles even af aangezien de accu bijna leeg is.

In het fotogedeelte heb ik nog even een Deel II aangemaakt met foto’s. Bij voorbaat sorry… het zijn er een beetje veel. Filteren en sorteren kost een beetje teveel tijd nu. Thuis plaatsen we nog wel een mooiere samenvatting van de foto’s op de site.

Morgen dus nog een 90km (nog 30km door de stad) en dan kunnen we de fietsen in de wilgen hangen. Toch wel erg lekker dat we er bijna zijn.

Groeten uit een erg zonnig Turkije. Uiteraard klopte de voorspellingen tot op het bot. 🙂

De KettingKrakers

7 gedachten over “De laatste loodjes… – wo 1 okt”

  1. He bikkels,

    Heel veel succes met de laatste kilometers en heel veel plezier vandaag met de – hopelijk- zonnige en overweldigende intocht in Istanbul vandaag!

    Groetjes Judith

  2. Meiden,

    jullie hebben het bijna gered! Succes nog de laatste kilometers en wel netjes het geld afgeven in Istanbul 🙂

    Foto’s zien er gaaf uit, vooral het eendje.

    Ik hoor wel als jullie terug zijn en geniet nog even van je laatste vrije dagen Henk!

    Jelle

  3. Jullie zijn er bijna of zijn er al in dit geval Gefeliciteeeeeeeeeeerd!!!!! Heel veel plezier vandaag op jullie eindbestemming!!!!

    Kom je volgende week naar A’dam Thijs? We zijn benieuwd naar al je verhalen bij al die foto’s!!!

    XXX je leukste collega’s van Amsterdam 😉

  4. Hey gasten,

    succes met het laatste stukje, zal allemaal wel goed komen. En als jullie het allemaal nog niet zat zijn dan heb ik hier (VS) al wat mooie fietsroutes voor jullie gevonden. Je ziet hier nog best veel mensen met volle bepakking langs de (snel)wegen rijden. En veel regen zal je er niet krijgen!!!

    Wanneer komen jullie weer op schiphol aan? misschien komen we elkaar daar wel tegen.

    groeten,
    Sven

  5. Hoi Thijs en Richard, Gefeliciteerd! Jullie hebben een zeer fraaie prestatie neergezet! Geniet van Istanbul en van hetgeen er over jullie heenkomt.
    Ik spreek jullie mogelijk vrijdagmiddag 3/10
    groet, Peter Adema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.