Motivational weatherman Lokhand

Why does it always rain on me?
Is it because I lied when I was seventeen?
Why does it always rain on me?
Even when the sun is shining (Travis, 1999)

Weerman Lokhand vraagt zich hardop af wat Thijs en Richard zoal op hun kerfstok hebben?! Wat hebben de docenten van 5 vwo wel niet moeten doorstaan.. Eigenlijk wil ik het ook niet weten. 😉 Mochten ze wat fout gedaan hebben dan hebben ze nu wel genoeg boete gedaan!
En ach… was het dan allemaal zo erg? Is het niet geweldig om één met de elementen te zijn en een echte uitdaging te hebben?! Nu kun je tenminste met grote verhalen terug komen en over de ontberingen op de reis vertellen!

Nouja, Ik citeer even een stukje uit het reisverslag van donderdag de 25e:
Regen, regen en nog is regen met 14 graden. We horen steeds dat het een week geleden nog 34 graden was en dat het 4 maanden niet geregend had.

Een korte les klimatologie is hier wel op zijn plaats dus bij deze “Het weer verklaard door weerman Lokhand”:
Griekenland heeft een mediterraan klimaat met droge zomers en milde, regenrijke winters. De door bergruggen afgesloten vlakten hebben meer een landklimaat. Verder zijn er grote verschillen tussen noord, oost, zuid en west, het vasteland en de eilanden. De lente is over het algemeen de mooiste tijd om Griekenland te bezoeken. De jaarlijkse hoeveelheden neerslag kunnen tot 1.800 mm bedragen in het bergachtige noorden. De heftige regenbuien in de winter zijn meestal van korte duur, al snel zal de zon zich weer laten zien. Bij deze een mooi grafiekje van Ioannina!!

Ioannina neerslagstatistieken
Ioannina neerslagstatistieken

M.a.w. Thijs en Richard zijn Griekenland binnen gereden in het bergachtige noorden met een landklimaat waar de herfst/winter met bijbehorende regen dit jaar redelijk vroeg is begonnen! En als het 4 maanden niet heeft geregend was het ook wel tijd voor een flinke bui om dat gemiddelde op 1800 mm te houden!
Weerman Lokhand was 2 jaar geleden eind oktober in Bulgarije waar ook een landklimaat heerst. Zondag liep ik in een t-shirtje en 5 dagen later stond ik buiten te werken in een sneeuwstorm. Een landklimaat is dus niet voor de poes!!

En nu willen jullie zeker dat weerman Lokhand maar weer zon gaat regelen? Nou, ik ben geen sinterklaas maar toch echt weerman.. maar laat ik eens ruiterlijk over mijn hart strijken en zeggen dat de komende dagen toch weer zon gaan brengen! Een graadje of 20 met een mooi zonnetje en jullie rijden over een paar dagen stralend in jullie Bazaartruitjes en met Fugrovlag Istanbul binnen! Denk je er wel aan om op je rug met viltstift jullie weerman te bedanken?! Ik zie de foto’s graag tegemoet!
Weerman Lokhand wenst jullie sterkte en veel plezier met de laatste kilometers en ook veel plezier in Istanbul. Volgende week heeft Volkert in ieder geval een cadeautje uit ‘de kast’ voor je  Thijs!

Groeten van de Lokhand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.