Dag 4: Spa (B) – Wiltz (LU), wo 3 september

Vanmorgen was het weer een beetje langzaam op gang komen. We hadden voor het gemak de tas van de bob yak (karretje) open laten staan en de gehele inhoud was behoorlijk nat. Beetje drama dus, maar in ieder geval was de bob weer efficiënt ingedeeld.

Bij het vertrek om 9.50 uur (ja… erg laat…) was het 10 graden met regen. Lekker op zomervakantie heet dat… Vanaf Spa was het direct goed klimmen en dat hield eigenlijk tot Luxemburg niet op. Uiteraard gingen we ook geregeld naar beneden, maar het was een behoorlijk pittig dagje, waarbij de regenkraan niet van ophouden wist (enkel regenbuitje?). Wel reden we door een erg mooie omgeving met schitterende uitzichten. In de loop van de middag kregen we wel een beetje last van onderkoelde voeten en vingers. Gelukkig konden we in goed verwarmde belgische cafes weer op temperatuur komen. Ons tentje hebben we uiteindelijk opgezet in Wiltz waar het nu gelukkig droog is. Na een warme douche lekker uit eten in het dorp met een heerlijk Luxembourgs rood wijntje. Voor 22.00 uur liggen we weer onder de wol en morgen gaat weer veel te vroeg de wekker. Vooral Richard kan wel een nachtrust van een extra 24 uur gebruiken… Gelukkig is Thijs zo fit als een hoentje en sleept hij (in samenwerking met de vitaminepillen) Richard er doorheen. Tja… dan zullen we onze weerman’s tip maar opvolgen om morgen (donderdag) een flinke slag te slaan en onze fietsen het Franse landschap te laten verkennen.

Even voor de duidelijkheid en een kleine rectificatie op het bericht van de Lokhand:
Dag 1 was van Beverwijk naar Aalst. Onderweg hebben we nog flink geflyerd naar een hoop enthousiaste fans. Alleen zijn er blijkbaar twee ‘Aalsten’ in Nederland. Wij hadden in ieder geval de noordelijkste op 128km. Het restaurant ’the sailor inn’ was zo onder de indruk van onze ‘missie’ dat hij onze drankjes en overnachting in Aalst heeft gesponsord.

Dag 2 ging van Aalst naar Grathem. Dit was een afstand van 123km. Op camping de Peel hebben we onze eerste zelfgemaakte avondmaaltijd genuttigd. Dit dankzij een geleende brander van Jos en Chantal. ’s Avonds hebben we op de camping heerlijk in een verwarmd buitenzwembad van 24 graden gezwommen.

Dag 3 is reeds beschreven en was een afstand van uiteindelijk 130km. Jelle, het door jou gesponsorde biertje smaakte overigens voortreffelijk.

Geen gezeur dus Lokhand. We zijn gewoon goed bezig met een mooi gemiddelde en helaas nog geen kermis tegengekomen! Daarnaast zijn we op de fiets en jouw Google Maps berekening gaat waarschijnlijk over de snelweg. Wat betreft het mogelijk verdwaald zijn, ook dat is (nog) niet aan de orde. Richard heeft nog alle vertrouwen in Thijs zijn topokennis (maar voor hoelang??)

Groeten uit Luxemburg van de KettingKrakers

One thought to “Dag 4: Spa (B) – Wiltz (LU), wo 3 september”

  1. Hoi Thijs en Richard, veel succes en hopelijk wat beter weer.
    Ik kijk nog even met jullie mee, en daarna schrijf ik nog een kort hoofdstuk over jullie fietstocht naar Istanbul ten behoeve van: The silent force of Sultanahmet.
    hartelijke groeten,
    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.