Dag 10 Samaxi naar Baku

In onze Spa genieten we na een goede nachtrust van een paar baantjes trekken in het zwembad en een overheerlijk ontbijt met onder andere pannenkoekjes met honing.

Vandaag de laatste dag naar Baku. We vertrekken al wat later na het rustige ochtendritueel en het is gelijk flink warm. De tocht van vandaag heeft een dalende trend van 600 naar -40hm (Baku ligt onder zeeniveau), maar we mogen toch nog 900hm klimmen. Vanaf Samaxi tot Baku is het landschap weer compleet anders dan we gezien hebben. Het vele groen van een dag eerder heeft plaats gemaakt voor een prachtig woestijnlandschap.

We rijden over de snelweg naar Bakoe, maar er is ruimte genoeg op de weg en het is redelijk rustig.

Bijna halverwege moeten we wel even op rantsoen met het water, want het is erg schaars met dorpjes langs de weg. Na een van de laatste klimmen zien we verderop snel een café langs de weg. Thijs klimt de betonblokken over in het midden van de snelweg en komt terug met ijsjes, koud water en fantastisch belegde broden met geruld ei en tomaat. Gelukkig staan er hier een paar kleine bomen waaronder we wat beschutting hebben.

We verwachten enorm drukke wegen wanneer we Baku in rijden, maar dat is gelukkig wat korter dan we dachten. Pas de laatste 15 km is het erg druk. We fietsen gelijk door naar de Boulevard aan de Kaspische Zee. Daarna zoeken we ons hostel op. Je geeft er geen cent voor wanneer je beneden en donker steegje met knipperende TL verlichting binnen komt en wanneer je de liftschacht aan de buitenkant van het pand ziet durf je niet meer met de lift, maar binnen ziet het er super uit en is het lekker koel. Één nachtje hier en morgen wat meer luxe opzoeken voor de laatste nacht.

Was een van de mooiste trips die we gemaakt hebben en is allemaal super soepel gelopen. Geen lekke banden, geen gebroken spaken en kromme derailleurs. Alleen af en toe een krakende ketting, maar ja… Daarom zijn we de KettingKrakers. 😉

5 gedachten over “Dag 10 Samaxi naar Baku”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.