Dag 9 Seki naar Samaxi

Vandaag beleven we weer een fantastische dag! Seki spreken we uit als Shaggy en om 5.30u worden we wakker met Mr. Lover Lover, Boombastic. Om 6 uur zitten we al op de fiets richting Ismayıllı. Een etappe van 130 km en we proberen de hitte zo voor te blijven. Onderweg hebben we leuke breaks, bij onder andere een stel wat gevlucht is bij de Armeense grens en nu langs de weg broden bakt.

In Ismayıllı zijn we al rond 13.30 uur en wanneer Richard richting een guest house wil aansturen, blijkt dat Thijs hele andere plannen heeft. We plakken er nog 50 km achteraan. Niet de minste, want er zitten twee flinke klimmetjes in. Bijna boven bij de eerste klim krijgen we van een paar Duitsers uit de auto een ijskoud flesje water aangereikt.

Even verderop eten we wat en bestellen we een thee, wat op een high tea oplichting uitloopt. Maar… Het voelt wel als een feestje. En met de prijzen hier kun je amper van oplichting spreken.

Na een duik naar beneden door een dal moeten we de laatste steile klim op met een flink stuk van 16%. Daarna is het afdalen tot Samaxi waar we met 180 km en 2000 hm op de teller aankomen.

Richard heeft in het voorbereidende werk een mooi Spa Resort uitgezocht. Een beetje luxe kunnen we wel gebruiken na deze dag. In een veel te luxe kamer genieten we na van deze prachtige dag en in het hotel op 10 hoog genieten we van een vorstelijke maaltijd.

2 gedachten over “Dag 9 Seki naar Samaxi”

  1. He jullie site is weer in de lucht, ontdek ik aan het einde van jullie tocht :-). Leuk (en jaloersmakend) om te lezen. Geniet nog ff daar! Jullie hebben weer heel wat pittige kilometers overwonnen, maar het was het allemaal meer dan waard zo te lezen/horen/zien. Lieve groet!

    1. Ja, die is zeker in de lucht! Dank je wel, Judith! Was fantastisch weer lekker met Thijs op stap. Prachtige trip! Vandaag mooi de tijd voor het verslag van de laatste dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.