Dag 4 Manglisi naar Mtskheta

Na allebei enorm beroerd te hebben geslapen, moeten we even op gang komen vandaag. De regen en onweer van afgelopen avond heeft weer plaats gemaakt voor een strak blauwe lucht. Vandaag is het veel afdalen, maar we beginnen met een flink lange klim. Aangezien we op bijna geen klimwerk rekenen is het met ruim 1000 hm toch nog aardig werken. We raken nog aan de praat met wat rondtrekkende mtb locals die aangeven dat we precies de juiste route hebben gepland voor noord Georgiƫ later, dus dat stelt ons weer een beetje gerust.

Na een lange afdaling komen we aan in Tbilisi waar we over de Bridge of Peace naar de Samebakathedraal gaan.

Daarna is het door de drukte van de stad heen vooral veel busjes ontwijken. In een winkelcentrum kopen we nog een nieuwe telefoon voor Thijs aangezien de oude het loodje heeft gelegd. Even later lunchen we bij een klein tentje als het net begint te regenen. We hebben mazzel, want er komen net twee gevulde broden uit de oven. Thijs bestelt ze gelijk en het is een grote verrassing wat er in zit. De kaas met ei vulling smaakt fantastisch. Voor nog geen 2 euro hebben we geluncht met twee drankjes erbij.

Daarna het laatste stukje met flinke regen, onweer in de verte en stevige windvlagen tegen. Nog even een klein stukje snelweg toe en daarna rustig naar Mtskheta. We hebben een prima hotel waar we na een cultureel uitstapje ook nog Dylan Groenewegen etappe 7 in de Tour zien winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.