Voorbereiding Batumi-Bakoe

Nog twee dagen en dan is het eindelijk tijd voor een vervolg voor de reis naar het oosten. 2008 reden we van De Bazaar in Beverwijk naar De Bazaar in Istanbul en waren de KettingKrakers geboren. 2015 reden we van Istanbul langs de Zwarte Zee naar Batumi, Georgië. Dit jaar rijden we in 10 etappes van Batumi naar Bakoe.

We hebben dit keer een iets ander concept. Er is wat meer gepland van dag tot dag en door de zwaarte van de reis kiezen we ervoor om geen tent en pannen mee te nemen. We moeten in 10 dagen 1250km afleggen en 15.000hm bedwingen. Daarnaast zijn de vooruitzichten qua temperatuur ook niet misselijk, dus afzien gaan we zeker. Beter om dan goed uit te kunnen rusten in een bed onderweg en niet zelf nog eens te hoeven koken.

Qua rust begint het goed. We vertrekken maandag 8 juli om 12.00 ’s middags vanaf Schiphol en we landen na een tussenstop van 8 uur op Minsk uiteindelijk om 1.50 uur ’s morgens of ehh ’s nachts op Batumi. We krijgen dan gelijk een super zware etappe voor onze kiezen, dus heel er benieuwd hoe ons dat zal vergaan.

We hebben er in elk geval fantastisch veel zin in en kijken uit naar al het moois wat we mee gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.