Duchenne Heroes – Dag 1 en 2 – Wiltz, La Roche, Vielsalm

Dag 1

Na een lange heenreis van 8 uur komen we met wat hulp van de ANWB aan in Wiltz. De nieuwe KettingKrakerKleding is opgehaald in Den Bosch en alles is dik voor mekaar. De kleding ziet er super uit.

’s Morgens ontwaken we na een redelijk beroerde nachtrust in ons tentje. Even na 7 uur lopen we naar de ontbijttent. Alex heeft nog aardig last van zijn verkoudheid en blaft als een zeehond de hele camping bij elkaar.

We rijden vandaag een prachtige route. Geweldige vergezichten en prachtige singletracks langs verschillende meren blijven ons het best bij van deze dag. Het weer is ook fantastisch. Strak blauwe lucht en een graad of 27.

Richard en Alex rijden allebei de 100 kilometer in een ander team. Alex rijdt in een wat langzamere categorie mee. Richard rijdt met twee jongens in een wat snellere categorie. Er zijn iedere dag twee verzorgingsposten. Na de laatste verzorgingspost rijdt Richard alleen in een eindsprint naar de finish op camping Benelux in La Roche.

Alex rijdt de eerste dag erg netjes uit. We zijn zowel bere als apetrots op deze mooie prestatie. Alex had nog wel wat pech. Zijn derailleurpad is scheef. Richard heeft hem weer laten richten bij de servicepost. Alex gaat na een proteïne bar en shake lekker gestrekt. Daarna eten we een goed bord  pasta en vervolgens weer vroeg naar bed.

Dag 2

Na een goed ontbijtje slingert Richard rond een uur of 8 Alex op gang naar de start. Rond 8.30 rijdt Richard na het inpakken van de tent naar de start. De twee jongens met wie Richard is ingedeeld staan al klaar om te vertrekken. We rijden een kleine lus en komen vervolgens weer langs de camping aan de andere kant van de Ourthe. Daarna volgt een klim tegen de muur van La Roche. Als je naar boven kijkt zie een lange sliert van lopende mountainbikers. Een enkeling red het tot helemaal boven. In de klim slaat Richard al een gaatje op zijn maatjes. Een klim later haalt hij Alex in. Met Alex gaat het redelijk. Het klimmen valt hem zwaar, maar dalen doet hij als een baksteen. Bij de eerste post zijn nog weinig mensen als Richard voorbij komt. Even bijtanken en weer verder. De omgeving is prachtig en het weer is goed. Bij de tweede verzorgingspost komt Richard als eerste door. Na een broodje en een bouillon vervolgens verder. Het laatste deel is vrij glooiend en een stuk eenvoudiger dan het laatste deel. Rond 14.15 komt Richard op de camping aan. De organisatie vraagt of Richard is uitgevallen. De teller geeft wat anders aan. Als Richard heeft gedoucht en op de massagetafel ligt komen de volgende deelnemers pas binnen.

Voor Alex was het vandaag andere koek. Een veel zwaardere dag dan de eerste, maar hij rijdt gewoon netjes de 100km uit. Wederom: Respect! Helemaal stuk komt hij rond een uur of 17:15 over de meet bij de camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.