Dag 14 – vrijdag 20 juli 2012 – Murighiol naar Constanta – 145 km

Doordat iemand tegenover de camping en praktisch naast onze tent het nodig vindt om nog voor zeven uur een enorme drilboor in zijn huis te zetten zijn we in ieder geval goed en op tijd wakker voor de laatste etappe van de vakantie. Het is al vroeg warm, dat beloofd wat voor vandaag. We hebben een flinke wind tegen, dus redelijk zware omstandigheden. Het gaat allemaal redelijk voorspoedig tot we een stuk over de N22 moeten. Een weg die aangeschreven staat als druk. Dat is de weg ook, maar de weg is in onderhoud, dus we krijgen een lange klim van vijf kilometer over een afgegraven asfalt weg. We rijden dus over een enorm stoffig steenslagpad. Als er een auto langs komt is de hele lucht geelgrijs van het stof en is het even de adem inhouden tot de wind de lucht weer een beetje schoon blaast. Het is slopend fietsen met de bloedhitte, het verkeer, de stoffigheid en trillengen door je fiets dankzij de slechte weg. Als we de weg af mogen ploffen we grijs van het stof en met het zweet van ons lichaam afgutsend neer op het eerste terras wat we zien. Richard vraagt of Thijs een Cola en een Ice Tea mee wilt nemen, dus Thijs komt terug met een liter cola en anderhalve liter Ice Tea. Even bijtanken dus. In het toilet gooien we nog even een flinke plas water in ons gezicht om een beetje verkoeling te zoeken en het smerige stof weg te wassen. Op 30 kilometer voor de finish houden we nog een stop voor wat verkoeling. Van een boer krijgen we een meloen uit het veld. Lekker zou je zeggen, maar het is gewoon een gebakken meloen, zo heet is de vrucht. Na 145 kilometer bereiken we dan ons einddoel, Constanta. We kijken eerst naar een hotel, maar na een paar hotels te hebben geprobeerd die we te duur vinden, staan we op een camping voor 15 lei per persoon per nacht. Voor die drie euro is het dan ook wel zelf je plekje zoeken op een hele drukke camping in een soort vrije, festivalopstelling. Wel een a-locatie naast het prachtige strand van de Zwarte Zee. Wat wil je nog meer! ’s Avonds drinken we op de goede afloop een paar biertjes en een overheerlijke cocktail op loungebanken in een open club op het strand. Noroc! Het was een fantastische trip!

Een dag later hebben we inmiddels ook onze fietsdozen geregeld. Die staan klaar op het station in het bagagedepot. Met veel geluk vonden we op 100 meter van het station de tweede fietsenwinkel die we tijdens onze reis hebben gezien. Er stonden voor de deur twee fietsdozen klaar voor het grofvuil. Nog een nachtje op de camping vandaag dus en genieten van zon, zee en strand. Morgen om vier uur in de middag de trein naar het vliegveld voor de terugreis. Bedankt allemaal voor de leuke reacties en tot de volgende keer maar weer!

6 gedachten over “Dag 14 – vrijdag 20 juli 2012 – Murighiol naar Constanta – 145 km”

  1. Proficiat met het voltooien van deze Karpaten tocht. Ik vond het heel leuk om jullie te kunnen volgen aan de hand van de gezellige journaals. Ondanks de inspanningen toch voldoende uitgerust om weer te gaan werken?
    Bedankt, tot ziens en hartelijke groeten.

  2. Hé Krakers,

    Ook vanuit hier reuze bedankt voor het mooie verslag van wederom een mooie tocht! Veel plezier nog en een goede terugreis.

  3. Heren wat een top prestatie hebben jullie wederom neergezet, echt super!
    Ik heb jullie verhalen weer met veel plezier gelezen.
    Goede reis en tot snel!

    Groet,
    Stok

  4. Hoi mannen,

    Weer mooie herinneringen en ervaringen opgedaan! Geweldig! Ben erg benieuwd naar de andere foto’s en de gedetailleerde verhalen. Ongelooflijk goed gedaan samen! Bedankt voor je leuke verhalen lieve Richard, erg genoten en meegeleefd. Kom maar gauw naar huis 🙂 Geniet van jullie laatste dag en tot morgen! Dikke kus!

  5. He bikkels,
    Leuk om jullie zo te volgen! En wat heerlijk dat jullie na al het stof&zweet een welverdiend relaxt einde aan de Zwarte Zee hebben gehad! Geniet van het nagenieten van jullie gave avontuur!
    Lfs Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.