(Rust)Dag 7 – vrijdag 13 juli 2012 – Vatra Dornai naar Sucevita – 90 km

Vandaag is onze rustdag. We moeten op zoek naar een plek waar we onze kleren kunnen wassen. Na een vorstelijk ontbijt in ons prachtige hotel gaat Thijs nog even naar de kapper in de stad. Rond half 11 checken we uit. Bij vertrek krijgt Thijs aan de receptie van het hotel te horen dat hij de 1 lei 40 aan toeristenbelasting nog moet betalen. Bij het inchecken zou de kamer eerst 170 lei kosten. Even later was het 190 lei. De jongedame aan de receptie had het zwaar op haar eerste dag en moest een hoop uitgelegd krijgen via telefonisch support. Bij het afrekenen kwam er weer 1 lei 40 bij en was Thijs het zat. “No. Fixed price.” Zei hij tegen de receptiedame. En zo steken we die 1 lei 40 weer in ons zak. (30 cent) Vandaag krijgen we op onze rustdag de meeste klimmeters van de vakantie. Na 13 kilometer krijgen we na een eerste klim langs een drukke weg naar 1096m. Daarna afdalen en vanaf 700m opnieuw een klim over een rustigere weg naar een hoogte van 1040m.
Op onze rustplek op 600m eten we een watermeloen en een lekker ijsje. We maken de balans op en kijken waar we kunnen wassen. In Sucevita zou dat moeten lukken. We krijgen nog een flinke klim tot 1109m voor onze kiezen van tien kilometer met grote delen van 8%. Als twee gekken rijden we het laatste stuk omhoog naar de pas, Pasul Ciumarna. Daarna de helm weer op en uitkijken met afdalen door de slechte weg. In Sucevita vinden we een motel waar ze onze kleren willen wassen. We kunnen alleen niet met onze CreditCard betalen dus we moeten op zoek naar een bank. Richard heeft te horen gekregen dat 4 kilometer verder een bank zit. We stappen na onze was af te hebben gegeven op de fiets. Vlak naast ons hotel ligt een prachtig klooster met in het midden een enorme kerk vol met muurschilderingen in elk hoekje van het gebouw. Erg indrukwekkend.
We vervolgen onze weg op zoek naar de bank. Aan het eind van het dorp vraagt Richard opnieuw naar de bank bij de supermarkt. “No Banca.” We rijden enigszins geïrriteerd weer vijf kilometer terug naar het motel. We vragen nog een keer na en kunnen nu ineens wel betalen met de Credit Card. Lekker dan. We hebben in elk geval nu wel op onze rustdag 100 kilometer gereden. Bij het motel drinken we op het buitenterras met prachtig uitzicht een beertje en bestellen wat te eten.

One thought to “(Rust)Dag 7 – vrijdag 13 juli 2012 – Vatra Dornai naar Sucevita – 90 km”

  1. Heren……
    Wat super om jullie avonturen te kunnen lezen!
    Maak er nog een super week van en geniet van alle mooie dingen.
    Groet,
    Christo

    PS. Toch lekker die 30 cent!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.