Dag 5 – woensdag 11 juli 2012 – Campeni naar Panticeu – 156 km

We vertrekken weer redelijk op tijd. Vandaag volgen we voor een groot deel een stroompje bergafwaarts. We neuriën en fluiten dan ook regelmatig het welbekende liedje van Likki Lie. Bij de koffiepauze haalt Thijs brood bij een bakkertje waar hij het brood aangereikt krijgt door een klein luik op navelhoogte. Lekker praktisch allemaal. Als we in de middag onze lunchbreak willen houden begint het net te regenen als we onze broodje smeren. Deze onweersbui had de Lokhand twee dagen geleden al voorspeld. We zitten onder een boom die in het begin nog aardig wat tegen houdt. Bij de derde boterham is het verse brood echter veranderd in vochtig soepbrood, maar het smaakt nog prima. Als we uitgegeten zijn trekt Thijs voor het eerst zijn splinternieuwe regenjackie aan om verder te gaan. Nog geen minuut later is het ineens uit het niks droog. (en dat vond Richard erg grappig) We mogen nog een stukje klimmen en daarna volgt een erg druk stuk naar Cluj Napoca. In de stad is een prachtig plein waarnaast we van een heerlijke lemonada genieten. Daarna zelfgemaakt ijs van het huis wat als zandkasteeltjes uit elkaar valt en niet te eten is. Na een uurtje de stad uit fietsen komen we uit het niks ineens een loungecafe tegen. Lekker in de hangmat met een lemonada en dan weer verder. Het landschap is de hele dag, net als gisteren, fenomenaal. We genieten er enorm van. Geen campings op de route, dus we mogen weer wildkamperen. We gaan als een speer.

2 gedachten over “Dag 5 – woensdag 11 juli 2012 – Campeni naar Panticeu – 156 km”

  1. Hey mannen,

    Wat hebben jullie het heerlijk he :-). Goed blijven drinken, genoeg rust nemen, lekkere kilometers maken en vooral erg genieten! Veel respect voor die klim van 9 km en respect voor elke dag vanwege de hitte en het toch maar ‘even’ doen mannen!

    Succes, veel plezier en ik kijk uit naar de volgende verhalen.

    Dikke kus en liefs, ook voor Thijsje.

  2. Hoy Thijs en Richard,
    Lees met veel plezier jullie verslagen, prachtig zo dwars door Roemenia om dan uiteindelijk bij de zwarte zee uit te komen. Geniet ervan, groeten uit Hillegom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.