Karpaten Dag 1 – van Boedapest naar Isaac

’s Morgens worden we al vroeg wakker van het licht in onze hotelkamer en de warmte. Dat belooft wat voor vandaag. We hebben een hotelletje moeten pakken naast de camping aangezien de camping ’s nachts gesloten leek. Daarbij was het flink aan het onweren, dus dat hotel kwam prima uit. Na een lekker ontbijt stappen we rond 9 uur op de fiets. Redelijk snel vinden we de route en ook redelijk snel verruilen we de drukte van de stad voor graan- en zonnebloemenvelden. Rond de middag gaat de temperatuur hard richting de 40 graden. We besluiten een welbekende fiesta in te lassen. Tot vier uur verblijven we aan een strandje bij de Donau waar we een uurtje slapen, een beetje zwemmen en met een Duitse fietser een klein biertje drinken. Daarna vervolgen we onze route met nog steeds een temperatuur van rond de 38 graden. Na anderhalf uur fietsen ploffen we neer op een terrasje waar een hoop Hongaren hun dagelijkse verdriet aan het wegdrinken zijn. We plannen onze overnachting op een camping in Izsak. Er blijkt echter geen camping te zijn en iets verder op slaan we naast een wijngaard ons kamp op. We vragen voor de goede orde nog even toestemming aan een kreupel oud vrouwtje die sinds haar geboorte waarschijnlijk al druiven aan het plukken is en niet meer rechtop kan lopen. Lee-he, lee-he roept ze en knikt vriendelijk. Thijs is lekker bezig met het avondeten en we maken ons op voor onze eerste wildkampeernacht. Het is weer ouderwets genieten.

2 gedachten over “Karpaten Dag 1 – van Boedapest naar Isaac”

  1. Klinkt als een mooie eerste fietsdag mannen! Op naar de volgende dagen. Heel veel plezier en succes verder. Goed blijven drinken, doe voorzichtig en weet dat er aan jullie wordt gedacht…Altijd. Dikke kus he 🙂

  2. Mooi begin heren van het zweetavontuur, zoals mevrouw Hulshof al heeft gezegd; Trinken trinken!!! Veel plezier mannen en doe ze de groeten aldaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.